Промотер српске кухиње у САД и бивша најбоља дечија куварица Америке, наша Владанка Влада Владић из Сан Маркоса у Калифорнији, победила је у четвртфиналу и ушла је у финални избор најбоље домаћице Америке (“Фаворите Цхеф ин Америца”).

Марко Лопушина

“Такмичење које води амерички магазин “Бон Аппетит” улази у завршну фазу. Хвала нашим људима из читавог света, који су гласали за мене. Следеће три недеље гласа се изнова. Предходни гласови се бришу. Сада смо у полуфиналу и финалу. Након неколико хиљада гласова, у једном моменту била сам трећа, а јутрос сам поново у вођству”, јавила нам је Влада Владић из САД.
Такмичење је почело средином фебруара. У њему су Владанка Владић и њен тим победили четири пута. Новина је у томе што је ово такмичење најбољих кувара и домаћица САД попримило светски карактер (“Њорлдс Фаворите Цхеф”). То је захтевало и промену правила овог такмичења.
“ Такмичење рада кувара прерасло је у надметање око организовања гласача, као чланова свог тима, да подрже не само најбољег кувара, али и свог омиљеног домаћина у кухињи. Стога је кључно информисати и инспирисати што више гласача да нам се придруже и гласају за мене и мој тим”, појаснила нам је Влада Владић.
Ова дама пореклом из Бијељине у овом такмичењу у америчког кухињи “Фаворите Цхеф ин Америца”) припрема српска јела. За полуфиначе се одлучила за српски гулаш, гибаницу и ситне колаче. Зато и позива све Србе света и наше пријатеље да гласају за њу и за српску кухињу.
Правила налажу да свако са Фацебоок адресом може гласати бесплатно сваких 24 сата. Гласање се наставља до осмог априла. Линк за гласање је: хттпс://фавцхеф.цом/2021/влада-владиц
Иначе, Владанка Влада Владић је власник агенције за здрав живот “Владино семе живота” (“Влада’с Сеедс оф Лифе”). Позната је у Калифорнији и САД као најбољи кувар дечије хране, као борац за здраву исхрану и здрав живот и као телевизијски промотер природног живота људи.
Влада на нивоу целе Америке има породични телевизијски програм ‘Цоокинг анд Кидс’. Емитује се на 226 телевизијских станица у 40 америчких држава.
“Циљ овог тв програма је прикажем здрав породични живот, домаћу америчку и српску кухињу. Једну од мојих емисија можете погледати поштовани читаоци на сајту : хттпс://њњњ.yоутубе.цом/њатцх?в=6Н_рЊЕв9пYк
На регионалном новоу у Калифорнији, држим програм “Америца Динес-Ин”. Посвећен је зближавању америчких комуна кроз месечна окупљања. Дајем бесплатне часове о важности слоге породице и општине. Организујем заједничке вечере и часови кулинарства”, говори нам о својим активностима Влада Владић.
На локалном новоу у Сан Маркосу наша Владанка Владић има програм “Гроњинг Стронг” за децу и омладину, који су одрасли без родитеља, за угроженим мајкама са малом децом и пацијентима оболелим од канцера. Спрема и поклања готова јела за ове породица. Држи им бесплатне часове кулинарства и опште економије домацинства.
“ Циљ овог програма је припремити угрожену омладину и незбринуте мајке за самосталан и функционалан живот. Уједно и омогућити породицама, које се боре против рака, да након третмана имају спремно домаће јело, како би се окупили око породичне трпезе. Врло често болесник је мајка, која је исцрпљена након третмана, да би спремала јело за породицу”, описује нам свој рад Влада Владић, која планира да ако освоји прво место и награду као најбоља домаћица САД, да ће велики део дати у хуманитарне сврхе угроженим младим људима и мајкама.
Последњих година г. Владић спроводи и четврти пројекат (“Литтле Спроутс”) “Младе клице”. Ради се о бесплатној дистрибуцији семена поврћа и воћа у Сан Маркосу, Сан Дијегу и околним месетима. Током 2021. већ је донирала семена у вредности 5,000 долара општинама у јужној Калифронији. Дистрибуција семена се врши преко преко градских библиотека са циљем да се млади Американци науче да узгајају здраву храну.
У активности агенције “Владино семе живота” (“Влада’с Сеедс оф Лифе”). ове године укључиле су се многе друге америчке фирме, као на пример “Ахерн” и “Голдне Валлyе Сеед”. У преговорима је за сарадњу и са компанијама “Мулаy’с, “Кинг Артхур Бацкин Цо” и “Темецула Оливе Оил Цо”.
“Моја намера је да “Владино семе живота” постане мултинационална компанија за породични живот у природи, за здраву исхрану и бољи живот на планети. Могућа победа у такмичењу “Фаворите Цхеф ин Америца” омогућила би ми да подигнем свест људи о здрављу и о српској кухињи. Зато гласајте за мене на: хттпс://фавцхеф.цом/2021/влада-владиц – поручила нам је Владанка Влада Владић из Калифорније.