У Заједници српских клубова у Бечу, радови на реновирању просторија приводе се крају. Нови сјај и распоред просторија које стоје на располагању свим члановима, осликава жељу новог руководства да се свако ко дође, у њима осећа боље. Након дугог низа година, на улазу у зграду, у улици Gudrunstrasse 133b, у десетом бечком округу, стоји реклама Заједнице и упућује сваког знатижељног пролазника да застане и информише се о активностима ове кровне организације српских удружења у Бечу, која припрема богат јесењи културно-уметнички програм.

Тим поводом, у посети Заједници била је Деса Буразор Асланиду, председница СКПД „Просвјета” из Штутгарта, познати романописац и велики хуманиста. Информисала је присутне о активностима овог значајног Друштва, које ради на очувању српског језика и културе у Немачкој и ускоро обележава годину дана свога постојања.

Лука Марковић, председник Заједнице српских клубова у Бечу информисао је Десу Буразор о досадашњим дугогодишњим активностима Заједнице, у чијем су чланству 20 активних клубова и удружења. Рекао је да је ове године Заједница српских клубова прославила 45 година постојања и рада и показао монографију која је објављена тим поводом. Говорио је и о предстојећем Балканском фестивалу, који Заједница организује заједно са удружењем „Дунав” и руководством десете бечке општине 25. и 26. септембра 2020. године.

На састанку су присуствовали и Бора Капетановић, кореограф и председник удружења „Дунав”, Радмила Максимовић, председница КУД „Бранко Радичевић” и проф. Светлана Матић, председница АСКД „Вилхелмина Мина Караџић”.
Деса Буразор Асланиду је поклонила своју књигу „Ноћ иза Берлинског зида” новооснованој библиотеци „Мина Караџић”, која ће бити смештена у просторијама Заједнице српских клубова у Бечу.

На овом састанку, размортрене су могућности будуће сарадње и рад на заједничким активностима и будућим пројектима, а све у циљу очувања српског језика и националног и културног идентитета Срба у расејању.