Изложба о Мини Караџић отворена у Библиотеци града Београда
 
Након Беча и Сремских Карловаца, у Библиотеци града Београда 17. јула 2023. године, отворена је изложба о Мини Караџић.
 
Ауторка изложбе је проф. Светлана Матић из Беча, коју је изложбу конципирала по књизи „Певам дању, певам ноћу-Писма Мини Караџић“. Изложбу је дизајнирао Душан Борисављевић. Отварајући изложбу у галерији „Атриум“, Јасминка Нинков, директорка Библиотеке града Београда, истакла је успешну дугогогодишњу сарадњу БГБ са АСКД „Вилхелмина Мина Караџић“ и Светланом Матић. Подсетила је да је Библиотека града Београда представила своје две изложбе у Бечу. Обећала је да ће и даље донирати књиге и подржавати рад Библиотеке „Мина Караџић“ у Бечу. Светлана Матић се захвалила Јасмини Нинков и њеним сарадницима на подршци и доделила Јасмини Нинков и Наташи Рил Захвалнице за изузетну подршку у раду Друштва на очувању српске културе.
 
Обраћајући се присутнима, ауторка изложбе је напоменула да је живот и дело Мине Караџић истраживала дуги низ година и да је желела да оснивањем Друштва које носи њено име, постављањем спомен-плоче у Бечу и оснивањем Библиотеке у Бечу. Изложба о Мини Караџић је врста сећања на све заслуге које наша прва умерница, преводилац и књижевница урадила на спајању и грађењу мостова културе између српског и аустријског народа.
 
У музичком делу програма, наступила је Биља Крстић и девет девојака иу Вокалне радионице „Бистрик“, које су одпевале песме: „Ој девојко душо моја“, Море изгрејала сјајна месечина“, Од поле идат бабо“, „Омиле ми Јагодо“.
 
Изложба се може видети до 31. јула 2023. године, након чега се сели у Кладово и у Херцег Нови.
 
Редакцији “Завичај – Народне новине” уручена је Захвалница АСКД “Вилхелмина Мина Караџић” за допринос у области културе и дугогодишњу успешну сарадњу.