Др Марко Лопушина

Није случај хапшења и притварања Новака Ђоковића у Мелбурну усамљен пример насиља државе Аустралије над Србима. Аустралијска васт и политичари су већ деценијама антисрпски расположени. Та дискриминација према Србима потиче још с краја Другог светског рата, када је Пети конитинент као емигранте прво примао усташе, односно нацисте, а потом савезнике, односно Србе и официре и војнике Југословенске краљевске војске исељене из нацистичких логора Аустрије и Немачке.

Главни усташа у Аустрлији био је ратни злочинац Срећко Ровер, коме никада тамо није суђено. Аустралијска тајна служба није претила и санкционисала антисрпске активности фашиста тј. усташа у Аустралији. Они су после рата извели десетак терористичких напада на југословенске институције и Србе на Петом континенту.

Усташе и њихов Хрватски ослободилачки покрет у Аустралији имају свој Усташки дом, у коме су припремане терористичке акције и „устанак“ после упада аустралијских Хрвата у Југославији и напада на планини Радуши 1972. године. Тада су усташе убиле и раниле петнаест српских припадника безбедносит.

Интересанто је да су те усташе вежбале напад на СФРЈ и убиство босанских Срба у кампу аустралијске војске. Аусталија не дира усташке терористе, али је зато прогонила Србе. Тамошња тајна служба АСИО има досијеа свих српских организација и њених вођа, као непријатеља Аустралије.

Kада је деведесетих година почао распад СФРЈ, аустралијска власт је по наговору Велике Битаније, чија краљица је монарх и Аустралије, осудила и напала Србију. Тада је из Музеја Аустралије уклоњена воштана фигура српског борца из Првог светског рата, који се са аустралијским Србима борио у Галипољу, јер је и тај воштани Србин постао непријатељ Уједињеног краљевства и Аустралије.

Потом је подржала талас усташких демонстрација у Синдеју и Мелбурну против Југославије и Србије. Kада су усташе напале наш конзулат, српски конзул је одговорио пуцењем у ваздух. Хитац је ударио у кров и одбио се на једног дечака, због чега је наш конзул проглашен за непријатеља Аустралије. Заборављен је напад усташа на наш конзулат и на нашег конзула.

Деведесетих година један од најбољих аустралијских писаца Сретен Божић или Бо Вогнар, је тајно прогоњен јер је открио истину да су Аустралијанци са Британцима вршили нуклеарне пробе у резерватима Абориџина, аустралисјких домородаца. Нуклеарне пробе су изазвала рак код Абордижина и њихову масовну смрт. Божић је то откио и кажњен је тако што је спречен да буде кандидат Аустралије за Нобелову награду за њижевност.

Kапетан Драган, аустралијски држављанин Драган Васиљковић држан је без пресуде 12 година у аустрлијском затвору као политички робијаш, да би га изручили Хрватској због учешћа у борби за српски народ у Kнинској крајини.

У Аустралији је средином прошлог века било око пола милиона Југословена и Срба. Они су исушивали мочваре, правили плодне оранице и градили Аустралију. Данас их има свега, по попису, 69.000 Срба, јер је већина асимилисана и узела аустралијско држављанство. На тај начин Аустралија је елиминисала Србе у својој земљи, јер их попут Британаца, сматра да су Срби „мали Руси“. И јако опасан и непожељан народ.

Држава Аустралија и њени политичари су слуге Британске прљаве антисрпске политике. Напад на Новака Ђоковића је наставак антиправославне политике Енглеза, који са САД забрањују руским спортистима наступе на светским такмичењима. А сада су одлучили да то забране и светском прваку Новаку Ђоковићу. Зашто?

Па зато јер је Новак Србин, који руши намештене спортске системе освајање златних медаља и монопола у комерцијализацији спорта у свету.