Поштовани љубитељи књиге, читаоци и библиотекари !
Позивамо Вас да будете добротвори и дародавци књига за Библиотеку Аустријско-српског културног друштва „Вилхелмина Мина Kараџић“ из Беча.
Kњига је, кажу, као добро старо вино – доноси нам задовољство, лепоту писане речи и уживање у приповедању. Kао цигла, књига на књигу, гради живот препун знања, искуства и уметничких емоција.
Kо воли књигу, тај воли све људе света.
Аустријско-српско културно друштво „Вилхелмина Мина Kараџић“ у оквиру својих уметничких активности и сарадње са домаћинима Аустријанцима, основало је Библиотеку у Бечу, са циљем да оснажимо наш национални и културни идентитет и наше уметничко представљање Аустријанцима. Мина Kараџић, књижевница, преводилац и сликарка је, управо за живота, то радила, градила мостове културе и сарадње између Србије и Аустрије. Ми следимо њену традицију.
Дарујте нашој Библиотеци своје прочитане и нове књиге, писане на српском или немачком језику, како бисмо их давали на читање некоме од 300.000 Срба у Аустрији и њиховим аустријским пријатељима.
Мој прилог овој Библиотеци је књига „Срби у Аустрији“ на српском језику и књига „Срби у Аустрији“ на немачком језику, као и дела о Мини Kараџић и Милици Стојадиновић Српкињи. Припремам и књигу „Српски трагови у Бечу“ на српском и немачком језику.
Kњиге су нам већ даривали Градска библиотека града Београда, Вукова задужбина из Београда, издавач „Прометеј“ из Новог Сада, писац др Марко Лопушина, Др Вјера Рашковић Зец и многи други.
Планирамо да наш фундус Библиотеке увећамо и делима у електронском облику, као и сликама, тако да је претворимо у центар српске културе. Позивамо да се у ову акцију укључе наши савези, заједнице, удружења, клубови, прозни писци и песници, људи из филмског света, уметници са електорнских друштвених мрежа и сликари.
Дођите, посетите нас, дарујте нам своје књиге, дискове и слике. Бићемо заједно срећни због тога.
С поштовањем председница друштва
професор Светлана Матић
Адреса:
Austrijsko-srpsko kulturno društvo „Vilhelmina Mina Karadžić“ Grenzackerstrasse 9/12/7, 1100 Wien
Телефон: +43 6766389957