– Препарат “ Likuim Acorna ” или „Ваша маска у спреју“ доктора Велимира Пајића је спреј за нос и уста заснован је на биљкама, који убија Kовид -19

Марко Лопушина

Аустралисјки медији су са пуно помпе објавили  прошле недеље вест да је Србин, доктор Велимир Пајић из Перта изумео и почео да производи нови биљни препарат “ Likuim Acorna ННасал”, који служи за превенцију добијања заразе корона вирусом. Лично је био веома задовољан великим одзивом аустралијских медија и извештача страних редакцијa. На конференцији  21. Априла 2021. године у Перту је изјавио: “ Било је заиста спектакуларно. Новинари су били пријатно изненађењи мојим изумом и информисали су  читав свет о мом производу “ Likuim Acorna Насал” и решењу које представља начин да боље живимо у време пандемиоје корона вируса”.

Чувена британска лабораторија “Перфектус  Биомед” је потврдила 99 посто ефикасност у року од пет минута овог медицинског средства против болести  корона вируса. Доктор Пајић, који је у Аустралији познат и популаран као “доктор биће добро” ( ДрWеллбе)   је пристао да екслузивно говори први пут за српске медије о овом важном светском открићу:

Питали смо др Пајића шта је заправо Ваш медикамент против пандемије корона вируса?​

 “ Препарат “ Likuim Acorna ” или „Ваша маска у спреју“ је спреј за нос и уста, који пружа додатну линију одбране од људског корона вируса. То је решење засновано на биљкама, које се брани од Ковида -19 стварањем препреке за нос и уста, која су захваћена и убија корона вирус.

Открио нам је екслузивно како делује његова “маска у спреју”?        

 “ Мукозне мембране носа и уста су две најчешће улазне тачке за људски корона вирус, пре његовог  одласка у респираторни систем. Биљни екстрат у спреју делује привремено пријањајући на слузнице у тим просторима и стравајући механичку баријеру за вирус. Kада људски корона вирус уђе у нос или усну шупљину, вирусне честице покушавају да се прикаче за слузницу. Биоадхезивна механичка баријера “Ликуим Ацорна” спречава да се протеини „шиљака“ на површини корона вируса прикаче за слузнице. Зароби их и остави вирус неспособним да има интеракцију између својих „вирусних шиљака“ и ћелија људске слузокоже, којима тежи да их зарази. Истовремено, биљне вируцидне фитохемикалије раде на убијању самог вируса”.

Доктор Пајић званично није лекар, јер се није уклопио у здравствени систем Аустралије. Он је

биотехнолог, фитиотерапеут, физијатар, биоистраживач, научник и практичар. 

Kаже: “ Мој главни циљ је побољшање здравља и благостања и стварање квалитета у животу људи у невољи”.

Студије медицине је започео на факултету у Тузли, а дипломирао је у Београду на почетку распада  СФРЈ 1992. године. “ Те исте године отишао сам у Аустралију након што су ми тетак и тетка  Драгослав и Јозефина Милојевић  спонзорисали сеобу на пети континент. Ти предивни ивеома хумани људи су, такође, помогли и сеобиу мојих родитеља Живорада и Вјекославе , сестру Гордану као и многе друге чланове фамилије“, прича доктор  Пајић.

У Аустралију је стигао 14. децембра 1992. године, са две новчанице по 50 немачких марака у левом џепу панталона, пасошом бивше Југославије, једном  специјалном налепницом од Амбасаде Аустралије у Београду на том пасошу, и једним рибарским руксаком и кофером. Прво место боравишта је био врели Порт Хедланд са 43°Ц у хладу. Након доласка брзо је увидео да не постоји систем који би дозволио аутоматско признање и транзицију као лекара у аустралски здравствени систем.  Између 1993. и 1996. студирао је енглески на “Соутх Хедланд” и “Пертх ТАФЕ Цоллеге” и радио низ послова, који су му били потребни да би себи омогућио школовање и пристојан живот. Био је помоћник кувару у италијанском ресторану, помоћник у радионици, технички помоћник на затварању гасовода и пружни радник.Завршио је студије физиотерапије на Kуртин универзитету у Аустралији 2000. године.

 “ Да, то је врло успешна година за мене. Оженио сам аустралијску девојку Kристи и пет година касније добили смо ћерку Анастазију Пајић.             Радио сам као физијатар у престижним приватним здравставеним клиникама. Био сам  организатор као и физијатар Интернационалномтениском турниру Хопман купа, на коме је обезбедио здравствене услуге свим играчима,укључујући и Новака Ђоковића и Ану Ивановић”, прича нам др Велимир Пајић из Перта.

У међувремену је почео да се бави научним истраживањима у свим областима лечења људи.

Подржава модел интегративне медицине и занима се зачитав низ научних платформи, не ограничавајући се на традиционалну западну медицину, природну медицину, фитокемију, наномедицину и јонску науку.  Оснивач је и директор аустралијских биотехнолошких компанија “Нетура”,  “АВГ Био Пхарма Пти Лтд”, “Ликуим Пти Лтд” и директор је “ОТЦ” центра за истраживања комплементарне  медицине за развој нових процеса и производа.

Питамо га како је дошло до тога да проучава лек против  короне вируса и направи овај спреј?

„ Почео сам да радим на развоју решења заснованог на биљном анти-људском корона вирусу након што сам прочитао отворену поруку Светске здравствене организације и њен апел за акцију научницима широм света. Резултат је прво био оснивање компаније “ Likuim”, која је посвећена бољим здравственим исходима и спашавању живота стварањем економичних, природних биљних  медицинских производа. Потом је резултат мојих истраживања био Препарат “ Likuim Acorna ” или „Ваша маска у спреју“.

Која је даља процедура да  овај препарат је да уђе у масовну употребу? Изум као патент за раствор  “Ликуим Ацорна” и његов јединствени апликатор тј. дозатор за медицинске уређаје су предати Агенцији за интелектуалну својину Аустралије и чекају на верификацију као петентирани производ. Регулаторни  путеви, односно дискусије о лиценцирању и комерцијализацији су, такође, у току. “ Сви састојци биљног порекла, који се користе за формулисање раствора “ Likuim Acorna ”, већ су на званичним листама здравствених организација састојака биљног порекла, који су одобрени за људску употребу.

Очекујем да ће мој изум “ Likuim Acorna“против  корона вируса бити у продаји и доступан људима широм ​ света крајем ове 2021. године”, открио нам је др Велимир Пајић.

Антрфиле

МОМАK ИЗ БРЧKОГ

Рођен је 21. марта 1965. у Брчком. Основну

школу “Тамара Беговић”је завршио 1979, а гиманизији

“Васо Пелагић” 1983. године. Војни рок у ЈНА служио

је у Београду 1984. године и у Бањалуци.