Комуникациони центар за сарадњу српске дијаспоре и матице под покровитељством Теслине научне фондације из Филаделфије, покреће велико истраживање усмерено на идеје о повезивању дијаспоре и матице.
“ Истраживање ће се обавити путем Интернета, а биће анкетирано више од 5.000 припадника српског народа широм света”, саопштила је Теслина научна фондација.
Тим социолога, психолога и стручњака за комуникације окупљен око Комуникационог центра за сарадњу српске дијаспоре и матице од истраззивања очекује да правилно дефинише проблеме и предложи могућа решења у вези са будућношћу српског народа и повезивања свих Срба из света са матицом.
Теслина научна фондација позива све Србе света да учествују у овој анкети:
“Сви заинтересовани могу самостално попунити посебно осмишљен и дизајниран упитник на адреси њњњ.теслиннарод.цом.
Попуните анкетни формулар ако сте из дијаспоре или ако сте из матице. Помозете нам да истраживмо нашу српску дијаспору и нашу отаџбину”.
Отворите сајт:

MATICA I DIJASPORA NA ISTOM ZADATKU

Ову поруку и сајт ТНФ ширите даље нашим људима и нашим организацијама у расејању и матици.
Предлагачи најквалитетнијих идеја имаће прилику да их детаљније образложе путем друштвених платформи Теслине научне фондације (ТеслаТалк.ТВ, Зоом видео конференције, социјалне мреже). Неки од њих ће бити интервјуисани у оквиру пројекта “Теслин народ”, у наставку документарног серијала, под истим именом, чији је идејни творац Никола Лончар, оснивач и председник Теслине научне фондације из Америке.
Пројекат истраживања ставова српске дијаспоре и матице подржала је Управа за дијаспору Министарства спољних послова Србије. Резултати истраживања ће бити објављени у време Савиндана.

Марко Лопушина