АСКД „Вилхелмина Мина Караџић“ из Беча подржава иницијативу заменика градоначелника Београда г. Горана Весића, да парк који се налази од Бранковог моста до Бетон хале на обалама реке Саве, понесе име Дијане Будисављевић, аустријске хероине, која је у време НДХ из усташких логора спасила на хиљаде српске, ромске и јеврејске деце од сигурне смрти. Овај предлог је усвојила Комисија за споменике и називе улица града Београда, а Дијана Будисављевић ће осим назива парка, добити и свој споменик.

Подсећамо јавност да је 13. октобра 2014. године један парк у деветом бечком округу, на иницијативу и велико ангажовање г. Недељка Савића, тадашњег члана Управе СПКД „Просвјета“, понео име ове неустрашиво храбре жене. Председница општине деветог бечког округа Мартина Мајлар је том приликом истакла да је антифашизам веома важан и да не смемо да заборавимо дело Дијане Будисављевић. Веома је значајно истаћи да Дијана није заборављена ни у Инсбруку, свом родном граду, где организација „Споји“ дуги низ година обележава дан њеног рођења, а у исто време је подржала и снимање филма о овој хероини. Познато је да ју је Република Србија постхумно одликовала медаљом за храброст „Милош Обилић“, а СПЦ јој је доделила „Орден царице Милице“. Данас њено име носе улице у Босни Херцеговини, Хрватској и Србији.

Негујући културу сећања, радимо на повезивању Аустрије и Србије и значајих институција, па се надамо да ће надлежни прихватити и иницијативу да једна улица у Београду понесе име „Вилхелмине Мине Караџић“, која је градила мостове културе између два народа.