Култна емисија „Вечерас заједно“ на Радио Београду 1, емитује се од 8. маја 1970. године, сваког радног дана, од 21 до 22 сата. Намера је да се одржава контакт са нашим људима, који „живе и раде далеко од родног краја“. Емисија је магазинског типа и намењена је Србима у региону и онима који живе у милионском расејању.

С обзиром на овогодишњи велики јубилеј – 50 година Програма за иностранство, уредница Драгана Живојновић је боравила у Бечу и том приликом, између осталог, разговарала са члановима Управе АСКД „Вилхелмина Мина Караџић“. То је било уједно и живо емитовање емисије из Беча, ван студија, који се налази у згради Радио Београда.

Уредница Драгана Живојновић се интересовала за програм рада Друштва, истучући значај очувања ћирилице и српског језика у дијаспори, на чему се и темеље активности АСКД „Вилхелмина Мина Караџић.“

Светлана Матић, председница Друштва захвалила се г. Живојновић и честитала Редакцији емисије „Вечерас заједно“ велики јубилеј са жељом да и даље извештавају јавност о културним и просветним активностима наших познатих појединаца, институција и културно-уметничких друштава, који својим активностима доприносе очувању српског идентитета у расејању.